Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Hamburg

Noordelijk binnen de Duitse grenzen ligt de op één na grootste stad van Duitsland, genaamd Hamburg. Met 1,8 miljoen inwoners kan je spreken van een wereldstad en in de metropool regio wonen maar liefst 5 miljoen mensen! Lees waarom werken in Hamburg zo geweldig is!
Trustpilot 5 stars Review van Dagmar Ort

Via Grenzelooswerk was de perfecte vakantiebaan vinden een success!

Via Grenzelooswerk was het heel gemakkelijk om een leuke vakantiebaan te vinden. Ze bieden ten eerste leuke baantjes aan, en geven er dan ook nog eens een gedetailleerde en complete omschrijving van zodat je niet voor verassingen komt te staan tijdens je interview bij de werkgever zelf. Verder is het heel fijn dat Grenzelooswerk (anders dan de meeste vakantie baantjes sites) geen verborgen trucjes hebben dat je bijvoorbeeld moet betalen om ergens te kunnen solliciteren. Kortom, Grenzelooswerk is in mijn ogen een super fijne, makkelijke en betrouwbare site! Zeker aan te raden ..lees meer

26 februari 2020

Must do’s in Hamburg

Hamburg is een stuk groter dan je misschien zou verwachten. Het is zo groot geworden omdat er veel handel werd gedreven aan de Elbe. Ben je zowel een stad- als natuurliefhebber, dan is werken in Hamburg echt iets voor jou. Ondanks dat het zo enorm bevolkt is was Hamburg in 2011 nog groenste stad van Europa met talloze parken en wandelgebieden.De rivier kronkelt door de stad en daarnaast ligt er ook nog een supergroot meer verstopt in Hamburg. Het Alstermeer en de Elbe en de ligging van de stad hebben er samen voor gezorgd dat Hamburg zo’n belangrijke en grote havenstad is geworden. Daardoor stonden er heel wat pakhuizen aan het water. Die zijn omgetoverd tot een dorp (Speicherstadt) van warenhuizen, winkeltjes en leuke attracties! Hier kun je na jouw dag werken in Hamburg wel een poosje ronddwalen! Geinig om even te bezoeken is het Madurodam van Hamburg. Het heet klein Wunderland en is ontzettend groot! Zeker even de moeite waard. Een avondje chillen met je nieuwe collega’s en vrienden doe je in het park Planten un Blomen. Kleedje mee, mandje vol eten mee en genieten maar.

Werken in Hamburg

Belangrijke plekken en monumenten

Het voornaamste plaatje op de ansichtkaart vanuit Hamburg is toch wel de Michaelskirche en daarom moet je er eens geweest zijn als je gaat wonen in Hamburg. Sinds kort heeft de stad ook een nieuwe trekpleister. In plaats van een kleine 250 miljoen Euro heeft het een slordige 789 miljoen Euro gekost, maar de Hamburgers zijn er trots op. Het is ook niet te missen, maar je moet een kijkje nemen in het nieuwe concertgebouw: de Elbphilharmonie.

Wonen en werken in Hamburg

Het is zeker in het begin even wennen als je gaat werken of wonen in Hamburg. De stad is vooral qua grootte niet te vergelijken met de steden in Nederland. Het is super groot, maar je kan er ook goed fietsen. Sterker nog, er staan overal openbare fietsen die weer teruggezet kunnen worden. Het openbaar vervoer zit goed in elkaar. Alle is makkelijk met openbaar vervoer te bereiken. Dit doe je dan met de bus, tram of metro.

Havenstad Hamburg

Algemene informatie

Als je gaat wonen of werken in Duitsland en je kiest voor Hamburg, moet je tenminste de Reeperbahn af en toe bezoeken. Dit is de rossige buurt in St. Pauli, maar het is meer dan dat. Allemaal gezellige kroegjes en restaurantjes waar je gezellig terecht kan voor een leuke avond. Ook in St. Pauli ligt het Heiligengeistfeld waar de Hamburger Dom wordt georganiseerd. Dat gebeurt 3 keer per jaar en is een enorm groot feest! Als je de kans hebt, moet je dit meemaken!

Wist je dat…

  • In Hamburg hauptbahnhof klassieke muziek om dealers en gebruikers te verjagen met succes.
  • De Hamburgers noemen de Michaelskirche gewoon Michel als koosnaampje.