Werken In Winterberg

Op het koude dak van Hochsauerland ligt Winterberg. Het ligt op ongeveer 4 uurtjes rijden van huis en is een ideaal gebied voor een wintersportvakantie! Met 90% sneeuwzekerheid kan jij in de winter elke dag naar Winterberg voor een sportieve afdaling! Lees verder en ontdek meer van Winterberg!
Trustpilot 5 stars Review van Danique van der Snoek

Een betrouwbaar en loyale organisatie

Grenzelooswerk heeft mij geholpen om een baan in het buitenland te vinden dat echt bij mij past. Ze zijn nauw betrokken bij het proces en de medewerkers weten altijd wie je bent. Je kan terecht voor je vragen en eventuele twijfels. Ze bieden een uitgebreid platform in verschillende sectoren, je wensen en verwachtingen proberen ze veelal te overtreffen. Het fijnste vind ik de persoonlijke benadering, ook wanneer je geen vragen hebt nemen ze altijd van te voren contact met je op zodat zij zeker weten dat je voorbereid aan je nieuwe baan in het buitenland begint. Ze waarborgen het gevoel voor veiligheid, en je zou als persoon dan ook zeker het gevoel van erkenning ervaren. Bij Grenzelooswerk ben je geen nummer. Ik ondervond een zeer fijn proces bij een loyale en betrokken organisatie. ..lees meer

26 maart 2020

Must do’s in Winterberg

Natuurlijk kan je niet gaan werken in Winterberg zonder de skilatten erbij gepakt te hebben. Daarnaast is een versnapering na zo’n rondje skiën in een skihut ook zeker onmisbaar. Maar wat ga je doen als er geen sneeuw ligt? Dan is het maar een gewoon Duits dorpje toch? Niet dus! Allerlei outdoor activiteiten maken Winterberg ook in de zomer een populair oord! De mountainbike kan uit de schuur,  de wandelschoenen kunnen uit het vet en hou je camera of telefoon maar in de aanslag. Winterberg is in de zomer perfect voor mooie wandelingen en vette outdoor activiteiten zoals rodelen of mountainbiken!

Winterberg hotel

Belangrijke plekken en monumenten

Winterberg is een Authentiek Duits plaatsje wat tegenwoordig wel gezellig bevolkt is door toeristen.Wonen in Winterberg is dus zeker niet saai! De originele bouwstijl in dit Duitse stadje is nog veel te vinden. Deze manier van bouwen heet vakwerk. Niet alleen omdat het vakwerk is, maar ook omdat de constructie in vakken is opgedeeld. De traditionele manier van bouwen en de kerkjes zijn de bezienswaardigheden van het stadje zelf. De brug boven de berg Kappe is ook de moeite waard. Hier heb je een fantastisch uitzicht!

Wonen en werken in Winterberg

Het leven is niet eens schrikbarend duur ondanks dat je midden in een toeristische plek zit. In de zomer stroomt de stad vol met motorrijders, hikers en mountainbikers en in de winter is het gezellig vol door wintersport gasten. De werkgelegenheid ligt hier ook erg hoog in de horeca en buitensport activiteiten. Als je gaat werken in Winterberg kun je op je vrije dagen ook genieten van een lekker restaurant of leuke kroeg natuurlijk! Wil je de drukte ontlopen zorg dan dat je ‘s morgens ruim voor aanvang van de skilessen al op de piste staat en keer minimaal een uur voordat het donker wordt terug naar je accommodatie.gebeurt met name tussen 9 en 10 uur ’s morgens als de mensen naar de skipistes gaan en ’s middags vanaf een uur of vier als de mensen massaal de pistes verlaten

Winterberg uitzicht weilanden

Algemene informatie

Het skigebied Winterberg heet ‘Skiliftkarussell Winterberg’ en bestaat uit het stadje Winterberg en de omliggende plaatsjes. In Winterberg wonen ongeveer 12.000 à 13.000 mensen. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is het door kunstlicht ook mogelijk om ‘s avonds te skiën van half december tot en met half maart. De sneeuwzekerheid die wordt geboden wordt ondersteund door enorme sneeuwkanonnen zodat je niet teleurgesteld tegen een groene, sneeuwloze piste aankijkt wanneer je in deze periode naar Winterberg gaat!

Wist je dat…

  • Men het skigebied in Sauerland ook wel het land van duizend bergen noemt?
  • In het land van duizend bergen staan 2711 bergen!
  • In Sauerland zijn 345 Schützenfeste! Dit is een traditionele kermis met een schietwedstrijd