Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Lyon

We hebben het over de derde stad van Frankrijk, het Franse centrum van de gastronomie en de voormalige hoofdstad van het vroegere Franse rijk. Lees snel verder en laat je overtuigen van deze prachtige Franse stad vol cultuur en sterrenrestaurants!
Trustpilot 5 stars Review van Leeuwe

Alleen maar lof voor het team…

Alleen maar lof voor het team 'grenzelooswerk'. Zeer professioneel en vriendelijk. Jassine Sounni ..lees meer

29 september 2020

Must do’s in Lyon

Als je gaat wonen en werken in Lyon zijn er een aantal dingen die je gedaan moet hebben. Ten eerste is het heerlijk om een lekker drankje van thuis te halen in de Hollandse kroeg genaamd Dam’s pub. De Hollandse fietsen hangen hier aan de muur zodat je geen heimwee hoeft te krijgen. Hierna kan je een fantastische stadswandeling maken langs de Rhône. Langs deze grote rivier vind je meer dan 5 kilometer aan wandelpaden die zijn overspoeld met lekkere eet- en drinktentjes. Een echte bijzondere ervaring die op je lijstje afgestreept moet worden is een rondleiding door de traboules van Lyon. Dit zijn een soort passages die binnenplaatsen en straten met elkaar verbinden. Ze zijn ooit aangelegd om handel snel te kunnen verplaatsen. Tijdens de tweede wereldoorlog vond hier echter een kat-en-muisspel plaats tussen het verzet en de gestapo! 

Brug Lyon water stad

Belangrijke plekken en monumenten

Niet alleen als je in Parijs gaat wonen zit je dicht bij de Notre dame, maar ook als je in Lyon gaat werken heb je een Notre dame op steenworpafstand. Deze Basiliek in Lyon kijkt uit over de hele stad en is dus ook bijna vanuit alle punten in de stad te zien. De kathedraal van St. Jean staat hier niet ver vandaan en is ook zeker een bezoekje waard als je op de culturele tour bent. Een klein stukje uit het Oude Romeinse Rijk is ook nog te bewonderen. Amfitheaters en mozaïeken zijn nog te vinden bij het Gallisch Romeinse museum. Het hele centrum van de stad is fantastisch voor iedereen. Het stadscentrum is door Unesco beschermd en zit vol reaissancehuizen en fonteintjes! 

Wonen en werken in Lyon

Voor aangename prijs heb je je eigen plekje in Lyon. Rond de EUR 400 is voldoende om hier een geschikte woonruimte te vinden als je gaat werken in Lyon. Over vervoer hoef je je helemaal niet druk te maken! Je kan je hier prima door de stad begeven op de fiets. In Lyon heb je huurfietsen die je zo kan dumpen bij bepaalde stallingen voor EUR 19 per jaar! 

Natuur huizen stad Lyon

Algemene informatie

Er wonen zo'n 2.2 miljoen mensen in Lyon. Wist je trouwens dat de inwoners van de stad Lyonnais worden genoemd? Het weer is er iets beter dan in Nederland, met vaak een paar graden warmer en minder regen. We like it! Tijdens de Renaissance is Lyon snel gegroeid, vooral door de handel van zijde. In de 19e eeuw werd de stad een belangrijke industriële stad. Nog een stukje geschiedenis: tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten veel mensen uit het verzet in Lyon. Na deze oorlog toverde de stad zich om tot een heus metropool. Sindsdien komen er steeds meer toeristen naar de moderne stad!

Wist je dat…

  • De uitvinding van beweging op een beeld (film) is gedaan in Lyon door de gebroeders Lumière?
  • Het hoofdkantoor van interpol zich bevindt in Lyon?
Amsterdam
Lyon
Boodschappen
Aardappelen 1kg € 1,69 € 1,73
12 eieren € 2,47 € 2,48
1 Krop sla € 1,02 € 1,13
Huisvesting
Gemiddelde huurprijzen centrum (1-kamer appartement) € 1.551,25 € 653,81
Gemiddelde huurprijzen buiten centrum (1-kamer appartement) € 1.173,65 € 521,00
Recreatie
Huur tennisbaan € 23,34 € 10,00
Fitness abonnement € 36,31 € 44,00
Bioscoopticket € 12,00 € 11,00