Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Boedapest

Boedapest, ook wel het Parijs van het Oosten genoemd, is een prachtige stad. De twee delen, het welvarende Boeda en het bruisende Pest, worden gesplitst door de rivier de Donau. Acht bruggen verbinden de stadsdelen met elkaar. Als je gaat werken in Budapest heb je ontzettend veel om te ontdekken!
Trustpilot 5 stars Review van Phandrid de Roode

Hoi alle,

Hoi alle, Raad en adviseer iedereen zeker aan. Om via of met de hulp van grenzeloos werk je droom en de stap naar het werken in het buitenland te zetten! Het is een ultieme ervaring zeker als je van reizen houd! Je komt een ieder tegen van jong naar oud. Of je nou van zo'n houd of van de sneeuw of beide grenzeloos werkt WERKT. En helpt je zeker verder met jou droom. Gr Phandrid ..lees meer

15 november 2019

Must do’s in Boedapest

Wanneer je gaat wonen en werken in Boedapest kom je terecht in een bruisende, diverse stad in het oosten van Europa. Waar Boedapest een echte uitblinker in is zijn de vele prachtige architectonische hoogtepuntjes die zeker niet zullen misstaan in jouw Instagram-feed! Sla bijvoorbeeld een bezoek aan het Vissersbastion in Buda zeker niet over! Soms vind je hier een aantal muzikanten die het uitzicht over de Donau en Pest nog prachtiger maken door de meeslepende vioolmuziek. Ook een must-do in Boedapest is natuurlijk het bezoeken van zo veel mogelijk badhuizen! Boedapest heeft er maar liefst 15, en dat is zonder de privé spa’s van de luxere hotels. Ga je twee keer per maand naar de spa, dan kun je dus bijna 8 maanden lang elke keer naar een ander badhuis na het werken in Boedapest! Ook een echte aanrader is om op maandagavond een bezoekje te brengen aan de internationale bar Morrisons. Hier verzamelen de internationals van Boedapest zich iedere week weer en kun je jouw skills laten zien in een potje beerpong. Dinsdagavond weer vroeg naar kantoor? Dan kun je terecht voor een potje tafelvoetbal! In Morrisons maak je ongetwijfeld in no-time nieuwe internationale vrienden waar je de stad en omstreken mee kunt gaan ontdekken buiten het werken in Boedapest om, is dat even ideaal!  

Werken in Boedapest

Belangrijke plekken en monumenten

Wanneer jij gaat wonen in Boedapest, is er een hele waslijst aan prachtige plekken en monumenten die je niet wilt missen! Bekijk bijvoorbeeld Heroes Square of de prachtige synagoge aan Dohany Utca. Ook kun je het iconische parlementsgebouw van binnen bekijken. Hiervoor heb je wel een kaartje nodig, maar deze kun je al voor 1600 HUF (nog geen 5 euro) kopen! 

 

Naast deze prachtige gebouwen vind je ook een aantal open lucht monumenten die je kunt bezoeken buiten jouw werk in Boedapest om. Beklim de Gellértberg en bewonder hier het 14-meter hoge Vrijheidsbeeld bovenop de berg. Ondertussen kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad! Ook aan de kade van de Donau vind je een monument genaamd ‘Shoes on the Danube Bank’. Deze zestig paar metalen schoenen staan symbool voor de Joden die langs de oever van de Donau zijn omgekomen tijdens de tweede wereldoorlog. Is het een mooie dag? Ga dan picknicken op Margitsziget en bekijk de ‘dansende fontein’ of huur een elektrische scooter en ontdek het eiland al rijdend!

Wonen en leven in Boedapest 

Wanneer je gaat wonen in Boedapest is het handig om van tevoren vast te bekijken waar in de stad je graag zou willen wonen. Boedapest is ingedeeld in maar liefst 23 districten (Kerület in het Hongaars) welke ieder hun eigen sfeer en geschiedenis hebben! In het welvarende en rustigere Boeda zijn de huizenprijzen hoog en het centrum ietsje verder weg. Wel zit je hier in een prachtige omgeving met veel natuur, het Buda Castle, de Citadel en het Vissersbastion als jouw buren. Wanneer je in Pest gaat wonen bevind je je dichter bij het nachtleven en het centrum van de stad. Het prachtige Joodse kwartier bevindt zich in District VII, waar je ook de prachtige synagoge en het beroemde restaurant Mazel Tov kunt vinden. Aan deze kant van de rivier zijn de prijzen voor een appartement of kamer relatief lager en is het aanbod groter, je vind hier al een prachtig 3-kamer appartement voor omgerekend nog geen €1000 per maand! Dat maakt het werken in Boedapest natuurlijk nog leuker!

Tram Budapest

Algemene informatie

Tijdens het  werken in Boedapest kom je terecht in een enorm diverse stad. De stad telt zo’n 1.7 miljoen inwoners en hiermee is Boedapest beslist geen kleintje, maar door de goede verbinding met het openbaar vervoer en natuurlijk de prachtige Donau die de stad splitst, voelt het absoluut niet alsof je in een miljoenenstad woont. Boedapest geeft juist een enorm gezellige en warme indruk en dat komt mede door de vele restaurantjes en cafés die je op de gekste plekken kunt verwachten!

Wist je dat … 

  • Je in Boedapest geen enkel gebouw zal vinden dat hoger is dan 96 meter? Zowel de St. Stephen's Basilica en het Parlementsgebouw zijn exact zo hoog. Hongarije is opgericht in het jaar 896, en daarom mag er niet hoger worden gebouwd dan 96 meter! 
  • Boedapest de oudste metro van Europa heeft? Metrolijn M1 is sinds 1896 in gebruik en brengt jou nog steeds dagelijks de stad rond!
  • Van de 1,7 miljoen inwoners er maar liefst 146 duizend werkzaam zijn als expat? Daarnaast zijn er ook nog eens 28.000 internationale studenten te vinden in Boedapest!