Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Rome

Doordat de stad zo ontzettend rijk is aan prachtige gebouwen, fonteinen, parken, monumenten en musea is het een geliefde stad onder expats. Als je gaat werken in Rome zul je je absoluut niet gaan vervelen. Elke dag zijn er bezienswaardigheden om te ontdekken en plekken om heerlijk te gaan eten!
Trustpilot 5 stars Review van Ara Kindy

Goede ervaring Grenzelooswerk!

Super goede ervaring bij Grenzelooswerk! vond super relaxt dat zij mee dachten met wat voor soort banen bij mij pasten en gaven ook duidelijk aan wat bepaalde vacature’s inhielden. Wat ik ook goed vond waren hun blogs, heb hier zelf ook veel waarde & tips uit kunnen halen! En als laatste, het contact ging ook altijd super gemakkelijk via whatsapp, kreeg dan ook snel antwoorden op me vragen! Ook bij vragen met spoed kon ik makkelijk bellen en kreeg ik duidelijk antwoord ..lees meer

22 mei 2020

Must do’s in Rome

Natuurlijk is het wanneer jij gaat wonen en werken in Rome onmisbaar om het Colosseum, de Trevifontein of het Vaticaan te bezoeken. Maar Rome heeft nog veel meer schoons en leuks te bieden! Ga bijvoorbeeld eens langs bij het Forum Romanum, het oude centrum van de hoofdstad. In de jaren van het Romeinse rijk is hier ontzettend veel gebouwd: van tempels tot aan erezuilen en beelden. Breng een bezoekje aan Piazza Navona, een levendig plein in één van de oudste buurten van Rome. Misschien dat je dit plein met zijn fonteinen wel op schilderijen gezien hebt: het is echt prachtig! Ook de Spaanse Trappen op het Piazza di Spagna zijn een bezoekje waard. Volgens velen die er geweest zijn, zijn dit de mooiste trappen van de wereld! Elk jaar aan het begin van de lente worden deze heilige trappen volgezet met bloeiende azalea’s. En als je daar dan toch bent, kun je meteen in de chique buurt shoppen! Toch iets minder zin in al die toeristische attracties na het werken in Rome? De kerk San Pietro wordt nauwelijks bezocht door toeristen maar hier staat wel een van de beroemdste beelden van Rome,  de Mozes van Michelangelo. Ten slotte is het echt een aanrader om te gaan genieten in één van de vele heerlijke Italiaanse restaurants en cafés.

Rome

Belangrijke plekken en monumenten

Een van de belangrijkere plekken van Rome is het Musei Capitolini, het oudste museum van Rome, dat samen met andere grotere Vaticaanse musea de belangrijkste kunstwerken van de stad bezit. Ook de Galleria en Villa Borghese zijn belangrijke bezienswaardigheden. Het was vroeger het landgoed van een steenrijke kardinaal genaamd Scipione Borghese en dient tegenwoordig als openbaar park. In de galerij staan beelden en schilderijen van onder andere Caravaggio en Leonardo da Vinci. Ook vind je aan het Piazza Venezia een van de opvallendste gebouwen van Rome, een groot monument van de eerste Italiaanse koning. In het gebouw zelf zit een museum en het graf van de onbekende soldaat. Wees vooral niet bang dat je niet genoeg kerken kunt ontdekken tijdens het wonen in Rome,  in Rome vind je er namelijk zo’n 900!

Wonen en werken in Rome

Wanneer jij gaat wonen en werken in Rome zul jij je absoluut niet gaan vervelen. De hoofdstad kent ontzettend veel gezellige en hippe wijken. En daarnaast heb je natuurlijk nog het heerlijke eten en de mooie cultuur! Over het algemeen is Rome in verhouding tot andere kleinere steden in Italië best duur. Vooral huurprijzen kunnen best hoog liggen, je moet daarom ook niet midden in het centrum van Rome willen wonen. Kies voor iets verder buitenaf: minstens zo mooi maar veel goedkoper! Voor je boodschappen ben je ongeveer hetzelfde bedrag kwijt als dat je er in Nederland aan kwijt bent. Daarentegen ben je voor een kopje koffie in een van de vele koffiebarretjes nog geen euro kwijt! In Rome ontmoet je gemakkelijk andere expats. Er worden vele activiteiten georganiseerd door de Nederlandse Vereniging, waardoor jij je nog sneller thuis zult voelen. De locals zijn erg vriendelijk en zullen het absoluut waarderen als je een woordje Italiaans spreekt. En iets wat je echt moet weten over de Italiaanse werkcultuur? Eerst praten, dan zakendoen. Toon oprechte interesse in de familie en andere bezigheden van je collega’s of zakenpartners! Wees er ook van bewust dat ze in Italië alles ‘piano piano’ doen: lukt het vandaag niet, dan komt het morgen wel.

Werken in Rome

Algemene informatie

Dat Rome een van de meest bezochte (hoofd)steden in de wereld is, komt vast niet als een verrassing. De stad kent 2,8 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Italië. Vroeger al was Rome de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk en sinds 1871 ook de hoofdstad van Italië. In de dwergstaat Vaticaanstad vind je de paus Franciscus, ook wel de plaatsbekleder van Jezus genoemd! Hij verblijft in de gigantische Sint-Pietersbasiliek wat zeker een bezoekje waard is wanneer jij in Rome gaat wonen. De hoofdstad van Italië bestaat uit 15 Municipi (deelgemeenten). Rome heeft vier universiteiten waarvan de Universiteit Sapienze Rome met 150.000 studenten de grootste is. Daarmee is de universiteit ook meteen een van de grootste van Europa!

Wist je dat…

  • De traditie van een muntje gooien in een fontein ontstaan is in het Romeinse Rijk?
  • Rome zo’n 280 fonteinen heeft?
  • Het Vaticaan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld is? En volledig omgeven wordt door Rome?
  • Tot en met 1870 Florence de hoofdstad was van Italië en daarna pas Rome?
  • Er een verschil is tussen Romeinse en Napolitaanse pizza? Dit zit hem in de dikte van de korst!