Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Kirchberg

Kirchberg is samen met Kitzbühel één van de populairste ski streken van Oostenrijk. Vakantiewerk in Kirchberg is ideaal als jij van wintersport houdt en het niet erg vindt om de hele dag omgeven te worden door de witte sneeuw.
Trustpilot 5 stars Review van Mike Hennevelt

Voor alle twijfelaars:

Ik ben nu voor de 3e keer in het buitenland via grenzeloos werk, en herinner me nog heel goed hoe het de eerste keer ging! Het spannendste is altijd die eerste stap, al die vacatures, landen en mogelijkheden. Zoals ik gewend ben van de Nederlandse arbeidsmarkt maar gesolliciteerd op meerdere vacatures, op de eerste plaats om informatie te krijgen, maar ook zeker om mijn kansen te vergroten. De volgende ochtend, mooi op tijd, werd ik gebeld waar ik naartoe wou. Ik werd direct geïnformeerd dat het overbodig was om overal op te reageren, en ik de leukste vacature mag kiezen. Direct werd ik heel helder geïnformeerd over hoe het in zijn werk gaat. Mijn vlucht en verblijf zijn geregeld, klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Voor sommige vacatures lijkt het salaris heel laag, echter werd me uitgelegd dat ik geen vaste lasten heb, momenteel verdien ik netto ongeveer 2x het bruto salaris van een locale politie agent... het is dus maar net waarmee je het vergelijkt. Eenmaal uit het vliegtuig is het toch even spannend, ergens vraag je je toch stiekem af wat je nu moet als er niemand komt opdagen op het vliegveld? Per ongeluk (later bleek dit een foutje van mij, iets met tijdzones) is dat de laatste keer gebeurd. Een appje naar grenzeloos werk en ik werd binnen een minuut gebeld dat ze onderweg zijn. Het feit dat je dit leest betekend waarschijnlijk dat je twijfelt, of je gewoon informatie probeert in te winnen. Voor alle twijfelaars kan ik zeggen: gewoon op die knop "solliciteren" drukken. Je krijgt eerst antwoord op al je vragen, alles wordt geregeld, ook als je al vertrokken bent kun je bij ze terecht! En het contact loopt super soepel, en wonderbaarlijk snel. En als het echt tegen zit, is een vliegtuig naar Nederland zo geregeld Iedereen heeft zijn motivatie, voor mij zijn er 3 belangrijkste punten die me hebben overgehaald: Doorgroeimogelijkheden (deze bedrijven zijn zuinig op je, en ze motiveren je echt door te groeien) Avontuur (ik heb de lekkerste gerechten, de mooiste plekjes en meest gezellige locals ontmoet, dingen die je als toerist niet voor mogelijk houdt... tenzij je er woont natuurlijk) Rust: no offence: maar alles wordt voor je geregeld, je kan van alles krijgen van het bedrijf en de algemene atmosfeer van het land is rust, wat al veel beter is dan de Nederlandse bureaucratie en gehaaste sfeer op straat. Nu, voor de 3e keer in het buitenland, kan ik oprecht zeggen dat het enige waarvan ik spijt heb is niet eerder gesolliciteerd te hebben! Mensen van grenzeloos werk, als jullie dit lezen bedankt voor alle ondersteuning, ook namens mijn collega's! Bedankt voor de kansen en mogelijkheden!!! Hopelijk tot snel beste lezer, ~The Flying Dutchman ..lees meer

21 december 2019

Must do’s in Kirchberg

Tijdens de wintermaanden kan jij na het werken in Kirchberg gebruik maken van de pistes. Je kan leren skiën of leren snowboarden. Wanneer je hier al ervaring in hebt kan je natuurlijk volop genieten van de sneeuw op de pistes. De piste van 148 km heeft een blauwe, rode en zwarte piste. Hierdoor is er balans voor beginners en gevorderden. Jaarlijks wordt er een skiwedstrijd georganiseerd die tienduizenden toeschouwers trekken. Het DC Snowpark is het gebied wat erg bekend staat als paradijs voor snowboarders en freeriders. Je kunt hier ongestoord je sprongen en tricks oefenen als je gaat werken in Kirchberg! Hou jij ook wel van après-ski? Heidi en & Peter is een populaire plek om naartoe te gaan. De herberg bevindt zich meteen naast de piste en er zijn veel Nederlanders te vinden. Het is de enige bar waar je een vast bedrag betaalt bij binnenkomst en waar je dan onbeperkt kan blijven drinken. Eisbar is de perfecte plek om optredens te zien van Nederlandse BN’ers zoals Dries Roelvink en Wolter Kroes. Het Casino van Kitzbühel brengt je een hoop entertainment na het werken in Kirchberg; games, culturele hoogtepunten en exclusieve evenementen.

Werken in Kirchberg

Belangrijke plekken en monumenten

Als je gaat werken in Kirchberg kan een rondleiding door de Schnapsbranderij Erber niet ontbreken. Een belangrijke plek in de gemeente en je komt er van alles te weten over het oeroude handwerk van Schnappsbranden. En als kers op de taart is er ook een proeverij bij inbegrepen! Ga ook eens langs bij museum Ölschlag, een historische lijnolie pers. Dit product werd en wordt gebruikt als belangrijkste onderdeel van linoleum en voor het maken van onder andere zeep. De pers heeft dienst gedaan van 1705 tot en met 1954 en is in 1980 omgebouwd tot museum.

Wonen en leven in Kirchberg

Het grote voordeel van wonen in Kirchberg is dat alles op een steenworp afstand ligt. De supermarkt, de restaurantjes maar ook de après-ski: alles is dichtbij! Ook is Kirchberg een goede plek om te gaan wonen als je wel naar het buitenland wil maar toch dol bent op de gemoedelijke Nederlandse sfeer. Er komen namelijk erg veel Nederlanders naar Kirchberg in het wintersportseizoen. In de winter kun je er geweldig skiën maar ook in de zomer is Kirchberg absoluut niet saai. Zodra de meeste sneeuw van de bergen is verdwenen kun je er super goed hiken en klimmen. Ook kun je er raften en allerlei andere watersporten beoefenen! Tijdens het wonen en werken in Kirchberg hoef je je in geen enkel seizoen te vervelen.

Kirchberg

Algemene informatie

Kirchberg ligt op 837 meter hoogte en maakt deel uit van het skigebied ‘Skiwelt’. Dit gebied bestaat ook uit Westendorf, Ellmau, Soll en nog wat andere dorpen. Het dorpje ligt in het Brixental en kent niet alleen gave pistes maar ook een gezellig centrum. Naar Tiroler begrippen heeft Kirchberg best veel inwoners, namelijk zo’n 5000. Kirchberg bestaat met name uit chalets, hotels en appartementen voor de vele wintersportliefhebbers die er jaarlijks komen. Het dorpje wordt ook steeds populairder en groeit daarmee ook steeds meer. Met meer dan 130 kilometer aan pistes tot je beschikking kun je het hier prima een poosje volhouden.

Wist je dat…

  • De verlichte ijsklimtoren in Kirchberg met 22 meter hoogte één van de hoogste ijsklimtorens van Europa is?
  • Je in Kirchberg kunt nachtrodelen?
  • Kirchberg één van de meest gewaardeerde wintersport bestemmingen ter wereld is? Het dorp scoort gemiddeld een 9!