Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Edinburgh

De hoofdstad Edinburgh in Schotland is de perfecte stad wanneer je gek bent op culturele hotspots, leuke cafeetjes, schattige oude straatjes en een schitterende omgeving! Lees hieronder snel verder over deze mooie stad.
Trustpilot 5 stars Review van Basil

Belfast avontuur

De werknemers van grenzelooswerk hebben uitstekend hun best gedaan om mij te verbinden met een recruiter van uit Belfast. Deze stad bevalt mij op het moment enorm! Het is een ervaring die ik anders nooit zou hebben meegemaakt en daarvoor moet ik hun bedanken. ..lees meer

16 november 2019

Must do’s in Edinburgh

Tijdens jouw periode wonen en werken in Edinburgh kom je er snel genoeg achter dat de stad bekend staat om zijn heerlijke whisky. Ontdek het ‘levenswater’, zoals het daar wordt genoemd, van Schotland en bezoek zeker een Scotch Whisky Experience (ook leuk als je geen whisky liefhebber bent). Verder staat Edinburgh bekend om zijn (soms) verscholen authentieke straten. Een echte ‘must do’ is dan ook af en toe tijdens je werk in Edinburgh de auto over te slaan en gewoon een stukje te gaan lopen (is je stappenteller ook weer trots op je). Ontdek de gezellige pubs, leuke straten en vriendelijke inwoners. Als laatste geven we je nog een belangrijke tip mee: je spreekt Edinburg niet uit als ‘Edin-burrow’, maar wel als ‘Edin-bra’.

Uitzicht op Edinburgh

Belangrijke plekken en monumenten

Als je gaat werken in Edinburgh is een absolute ‘must-visit’ de belangrijkste straat van Edinburgh, namelijk de Royal Mile. Combineer een bezoekje aan deze mooie straat met een héérlijke lunch bij een van de vele leuke tentjes. Deze straat staat vol met souvenirwinkels, restaurantjes, pubs en natuurlijk toeristen (altijd gezellig toch?). Verder vind je hier veel gezellige zijstraatjes die ‘closes’ heten. De Royal Mile bestaat uit verschillende straten die ook lopen naar het Edinburgh Castle, ga dus vooral ook hier een kijkje nemen (laat je hakken wel even thuis). Dit is misschien wel één van de meest bezochte hotspots in Edinburgh. Je vindt dit famous kasteel boven op de Castle Rock. In het kasteel ligt ook de verborgen ‘Stone of Destiny’ die vroeger gebruikt werd voor kroningen. Leuke tip: vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over heel Edinburgh, dit moet je écht zien met zonsondergang!

Wonen en werken in Edinburgh

Ga jij binnenkort wonen en werken in Edinburgh? Schaf dan even een stijlvolle regenjas aan (en ja geloof ons, die zijn er). Het weer in Schotland is, laten we zeggen ‘onbetrouwbaar’. Het ene moment is er een heerlijke blauwe lucht met een zonnetje en het volgende moment slaat het compleet om. Be prepared en schaf een paraplu of regenjas aan, thank us later! Verder is het goed om te weten dat Edinburgh goedkoper is dan bijvoorbeeld Amsterdam en Londen. Ook kun je met de bus in ongeveer 15 minuten midden in de natuur staan. Ga bijvoorbeeld een dagje hiken in Pentland Hills en eet vervolgens mashed potatoes in een dorpje dichtbij.

Kasteel Edinburgh

Algemene informatie

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en heeft inmiddels ruim 450.000 inwoners. Deze prachtige stad ligt midden op zeven heuvels en bevindt zich aan de Schotse oostkust. De stad wordt ook wel het ‘Athene van het noorden’ genoemd omdat er ontzettend veel mooie kastelen, kerken en historische monumenten te vinden zijn. Edinburgh is met ruim 1 miljoen bezoekers per jaar absoluut niet rustig te noemen. Tijdens jouw periode wonen en werken in Edinburgh valt er dan ook genoeg te beleven in deze mooie stad!

Wist je dat…

  • Schrijfster J.K. Rowling in Edinburgh woonde en hier op het idee kwam om Harry Potter te schrijven.
  • Edinburgh ook wel ‘Auld Reekie’ wordt genoemd.
  • Haggis een typisch Schots gerecht is, het is een mix van vlees, havermout, uien, zout en kruiden. Zeker een keer proberen als je gaat werken in Edinburgh (tried and tested)!
  • Volgens een aantal mensen het Edinburgh Castle behekst is. Volgens een legende kun je af en toe een doedelzak horen spelen onder het kasteel (creepy)...
  • De stad 4500 gebouw heeft die op de monumentenlijst staan.
  • Edinburgh een stad ónder de grond heeft (Mary King’s Close) die je kunt bezoeken tijdens jouw periode werken in het buitenland.
  • (Sorry nog één laatste keer iets over Harry Potter) De namen op de grafstenen in de Greyfiars Kirkyard-begraafplaats inspiratie waren voor de namen van de personages in het boek