Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Madrid

‘De stad die nooit slaapt’, nee niet New York, maar Madrid! De stad van de flamenco, heerlijke tapas, mooie winkels en leuke uitgaansplekken. Wil jij gaan werken en wonen in het buitenland? Madrid is the perfect place! Zomerse temperaturen, bruisende wijken (barrios) en altijd glimlachende mensen!
Trustpilot 5 stars Review van Brian

Niet denken maar doen! :D

Na een lange tijd werken in een fabriek in Nederland was ik wel toe aan vernieuwing. Ik ben een avontuurlijke backpacker die van uitdaging houdt. Ik heb er altijd al van gedroomd om in het buitenland te leven en te werken. Mede dankzij Grenzelooswerk.nl kon ik deze wens vervullen. Ik ben aan de slag gegaan in een gasthof in Oostenrijk. Mijn taken zijn ontbijt verzorgen, kamers schoonmaken, gasten in en uit-checken, in het restaurant meehelpen. Oftewel een allrounder! Het klinkt veel werk maar dat is het helemaal niet als je goed je taken verdeeld heb je ook nog eens veel vrije tijd! Lekker wandelen, fietsen, klimmen, nieuwe plekken verkennen en dat midden van de dag!! Ik raad iedereen aan om dit ook te gaan doen zeker als je jong bent! Heb je nog geen verantwoordelijkheden en heb denk je erover om te gaan werken in het buitenland? Dan moet je het NU doen! Ik hoop met mijn review meer mensen te stimuleren om te gaan reizen en werken in het buitenland. Dankjewel Grenzelooswerk!! ..lees meer

8 november 2019

Must do’s in Madrid

Iets typische Spaans is de Siësta, een middagdutje na de lunch als het buiten op zijn warmst is (van twee tot vijf uur). Belangrijk is dan bijvoorbeeld dat je niet luidt op straat praat met elkaar (laten we eerlijk zijn, niemand vind het fijn om wakker gemaakt te worden). Je kunt ook zelf even wat slaap inhalen en gewoon lekker mee doen met de Spanjaarden en hun siësta tijdens jouw periode wonen en werken in Madrid! Verder is een echte ‘must do’, net als wat de locals doen, genieten van de heerlijke Spaanse tapas! Aanrader: proef de famous Patatas bravas, dit zijn een soort aardappeltjes die vaak geserveerd worden met aioli. Het local eten is een traditie waar je goed aan kunt wennen als je gaat werken in Madrid!  

Wonen in Madrid

Belangrijke plekken en monumenten

Spanje heeft een heerlijk klimaat met tropische temperaturen, geen wonder dat iedereen buiten op de pleinen leeft. Bezoek zeker het bruisende Plaza Mayor als je gaat werken in Madrid, het is heerlijk om hier overheen te lopen en de echte Spaanse cultuur op te snuiven. Op dit plein vind je ook veel leuke eettentjes (waarschuwing: bekijk vooraf even goed de prijzen). Met ‘s avonds live-muziek en volle terrassen duik jij zeker in de Spaanse gezelligheid! Verder zijn er dagelijks veel artiesten en kunstenaars te vinden. Nog niet uitgekeken op de Spaanse stad? Ga dan ook zeker een kijkje nemen bij het fashion walhalla Calle de Serrano. Hier gaat het om zien en gezien worden. Top Merken als Dior, Chanel en Louis Vuitton kun je hier vinden. Maar ook winkels als de H&M en Zara! Leuk om een kijkje te nemen als je gaat werken in Madrid.

Wonen en werken in Madrid

Wanneer je gaat wonen en werken in Madrid is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Omdat Madrid in de winter gemiddelde temperaturen van 14 graden heeft en in de zomer temperaturen van meer dan 30 graden, zijn dikke winterjassen vaak niet nodig. In Madrid heb je minder last van een koude wind zoals deze in Barcelona nog wel eens aanwezig is. Verder moet je, zoals eerder al werd genoemd, rekening houden met de Spaanse traditionele siësta. En ‘last but not least’, in Spanje is het gebruikelijk om later te eten dan in Nederland (komt mede door de warme temperaturen). ‘S avonds om 11 uur pas warm eten is dan ook helemaal niet gek! 

Vrije tijd Madrid

Algemene informatie

Madrid is de grootste stad van Spanje en telt maar liefst 3,2 miljoen inwoners. Deze stad wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Ga jij misschien binnenkort werken en wonen in Madrid? Dan hoef je absoluut niet bang te zijn dat jij je gaat vervelen! Zodra jij klaar bent met werken kun je in je vrije tijd genoeg leuke dingen doen! Bezoek de leukste Spaanse markten (elke zondag is er in La Latina en hele leuke markt) of ga een heerlijke cocktail drinken op een hip terras in de zon. 

Wist je dat…

  • Madrid net zoals bijvoorbeeld Groningen, in Nederland bekend staat om een verbazingwekkend aantal studenten? De stad staat dan ook bekend om zijn prestigieuze universiteiten.
  • In sommige restaurants de Spaanse tapas gratis zijn? Dit krijg je vaak geserveerd bij je drankje.
  • Spanje vier officiële talen kent? Dit zijn: Castiliaans (Spaans), Catalaans, Baskisch en Galicisch (handen in de lucht als je nog nooit van deze talen had gehoord!)
  • In Madrid voetbal een van de populairste sporten is? Een bekende club is dan ook Real Madrid (leuk om te bezoeken als je gaat werken in Madrid).
  • Inwoner van Madrid de bijnaam ‘gatos’ (katten) hebben? Veel zijn namelijk midden in de nacht nog op straat.