Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Valletta

Een prachtige oude stad die al sinds 1980 in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, werken in Valletta is lange zo gek nog niet! Naast overdag komt ook de stad ‘s avonds helemaal tot leven en vind je in ieder gezellig steegje wel leuke restaurantjes. Klinkt goed toch?!
Trustpilot 4 stars Review van June

Positief verrast

Ik heb een hele fijne ervaring gehad met Grenzelooswerk! Het proces ging makkelijk en snel, en na slechts een paar sollicitaties kreeg ik te horen dat ik was aangenomen en in december mag beginnen bij een hotel in Oostenrijk. Heel tof! ..lees meer

6 november 2019

Must do’s in Valletta

In 2018 is Valletta benoemd tot culturele hoofdstad van Europa, en met goede reden! De hoofdstad kent een hoop plekken waar je echt eens geweest moet zijn. Neem bijvoorbeeld het speelgoedmuseum, waarin je kunt zien hoe speelgoed in de afgelopen decennia is ontwikkeld. Het biedt een stukje nostalgie voor ouderen, en een goede les voor kinderen! Ook de prachtige cruisehaven van Valletta is een bezoekje waard. Valletta Waterfront ligt op een rustige locatie met een gezellige promenade. Ook kun je er heerlijk een hapje eten in een van de vele restaurantjes langs de kade! Je kunt er na het werken in Valletta heerlijk genieten van de Maltese keuken. Helemaal op het puntje van Valletta vind je het fort St. Elmo. Dan gaat het niet om onze rode vriend van Sesamstraat maar een heus oorlogsfort dat werd gebouwd om de havens van Valletta te kunnen verdedigen. En als je daar dan toch bent, kun je ook het National War Museum bezoeken. Je hoeft niet eens persé een geschiedenisfanaat te zijn om hier langs te gaan! Je vindt er indrukwekkende informatie over de buitenlandse belegering van Malta door de jaren heen en hoe zij zich hierin staande hebben gehouden.

Valletta

Belangrijke plekken en monumenten

Wat tegenwoordig wordt gebruik als conferentiecentrum was vroeger een belangrijk ziekenhuis voor ridders en later soldaten. Het Sacra Infermeria was een van de meest toonaangevende ziekenhuizen en is tot 1920 ook daadwerkelijk in gebruik geweest. De bouw werd voltooid in de zestiende eeuw en er konden zo’n 500 tot 2500 zieken of gewonden tegelijkertijd worden opgenomen! Ook de Lascaris War Rooms zijn een belangrijke plek in Valletta. Deze ondergrondse tunnels dienden gedurende de Tweede Wereldoorlog als hoofdkwartier en worden gezien als een van de best bewaarde geheimen van de oorlog! Neem een rondleiding door de tunnels en ontdek hoe het er in die tijd aan toe ging. Ten slotte is De Orde van de Ridders van Sint-Jan een welbekend begrip onder de locals in heel Malta. Deze orde werd in 1100 al opgericht en religie was dan ook erg belangrijk voor hen. De bevestiging hiervan vind je in de mooie Sint-Janskathedraal! Van de buitenkant misschien bescheiden maar van binnen is het adembenemend. Rijkelijk versierd met allerlei kunstwerken en gouden accenten is het een van de highlights van Valletta!

Wonen en werken in Valletta

Malta staat sinds een paar jaar bekend om het exporteren van industriële producten en ‘offshore’ internet gokbedrijven! Dit omdat Malta een vrij liberale houding heeft ten opzichte van kansspelwetgeving. Als je wil werken in Valletta zul je dus ook veel werkgelegenheid vinden in de marketing, IT en klantenservice sectoren! In Valletta, en eigenlijk op heel Malta, duren de werkweken 40 uur lang en hebben mensen recht op 26 vakantiedagen. Omdat Malta valt onder de Europese Unie krijgen werknemers ook standaard gezondheidszorg en vrouwen betaald zwangerschapsverlof. Mocht je graag willen wonen in Valletta, dan heb je wel een visum nog en moet je als je er langer dan 3 maanden verblijft een Maltese identiteitskaart aanvragen! Qua huisvesting is Valletta niet de duurste stad die je kunt treffen. Voor zo’n 600 EUR per maand vind je een studio.

Hoofdstad Malta

Algemene informatie

Zoals verteld is Valletta de hoofdstad van het eiland Malta en staat deze in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. De hoofdstad is gebouwd op een 60 meter hoge rots op het Sciberras-schiereiland. Valletta heeft een oppervlakte van zo’n 55 hectare en er wonen ongeveer 5600 mensen. Hiermee is Valletta, na Vaticaanstad en Vaduz, qua inwoneraantal de kleinste hoofdstad in Europa! Vanuit het hele eiland is de hoofdstad goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Sinds 2014 is de architect Renzo Piano bezig geweest bezig geweest met het geven van een modernere uitstraling aan de stad. Dit heeft hij bijvoorbeeld gedaan door het laten plaatsen van een nieuw parlementsgebouw en het Royal Opera House. Renzo Piano is onder andere ook bekend van het science-museum NEMO in Amsterdam! 

Wist je dat…

  • Valletta een van de kleinste hoofdsteden van Europa is? De stad is qua omvang slechts 2 bij 1 kilometer!
  • Valletta in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst staat?
  • De Sint-Janskathedraal nog steeds in gebruik is? Daarom is deze op zondagen gesloten voor publiek.